Uz brojne i raznovrsne nematerijalne doprinose kulturi u svom 25-godišnjem djelovanju HKZ-Wi je ostvarila 49 izdanja časopisa Riječ. Sadržaj ove periodika, koja se izdaje već 24 godine, svjedoči o kontinuiranoj prisutnosti hrvatske kulture u Njemačkoj. Riječ broj 48/49 je dostupna na internetu, a broj 50 je u pripremi

U suradnji s Hrvatskom maticom iseljenika i Ogrankom Matice hrvatske – Dubrovnik 3. kolovoza je u Gradu predstavljen časopis ‘Riječ’ koji izdaje Hrvatska kulturna zajednica iz Wiesbadena.
Iako je jedna od manjih stranih zajednica u Wiesbadenu, glavnom gradu njemačke pokrajine Hessen, Hrvatska kulturna zajednica značajno pridonosi raznolikosti iseljeničke kulture. U gradu u kojem je svoj novi dom pronašlo preko 1300 Hrvatica i Hrvata živi više od 160 nacija. Uz brojne i raznovrsne nematerijalne doprinose kulturi u svom 25-godišnjem djelovanju HKZ-Wi je ostvarila 49 izdanja časopisa Riječ.
Sadržaj ove periodika, koja se izdaje već 24 godine, svjedoči o kontinuiranoj prisutnosti hrvatske kulture u Njemačkoj. Riječ broj 48/49 je dostupna na internetu, a broj 50 je u pripremi.
(Fenix Magazin)