Mr. Željka Caparin, pijanistica i doktorand na sveučilištima u Beču i Zagrebu u Hrvatskom centru u Beču ponovno je izabrana, i to jednoglasno, za predsjednicu Matice hrvatske (MH) u Austriji

– Velika mi je čast da sam ponovno izabrana na čelo ove ugledne kulturne institucije, riječi su mr. Željka Caparin, pijanistica i doktorand na sveučilištima u Beču i Zagrebu nakon što je u Hrvatskom centru u Beču ponovno izabrana, i to jednoglasno, za predsjednicu Matice hrvatske (MH) u Austriji. Nakon brojnih čestitki i pohvala za njen dosadašnji uspješan dvogodišnji rad, Caparin je istakla kako joj je posebno zadovoljstvo da su se i mlade snage uključile u Matičine projekte. Dodala je kako je riječ o 26 predavanja, koncerata i raznih drugih skupova i priredbi.
Između ostalih, prigodne riječi zahvale MH Beč i Caparin uputio je i hrvatski konzul u Austriji, ministar savjetnik Branimir Lončar. Naglasio je da je „oduševljen ponuđenim raznolikim i bogatim programom, pogotovo jer je djelo mladih koji nastavljaju putem svojih prethodnika“. Staro / nova predsjednica, koja je pomladila sastav MH u Beču i omogućila bečkim Hrvatima i njihovim austrijskim prijateljima da upoznaju dio bogate hrvatske kulturne, znanstvene i duhovne baštine, istaknula je odličnu suradnju s Veleposlanstvom RH u Austriji i hrvatskim i gradišćansko-hrvatskim udrugama u austrijskom glavnom gradu i šire, ali sa svojim radnim timom, kojem je uputila zahvalnice.
Nakon raspuštanja starog, skupština je izabrala novo predsjedništvo u sastavu: Željka Caparin (predsjednica), Miroslav Cvar (dopredsjednik), Marija Kirchner ( dopredsjednica), Zvonimir Vucur (tajnik), Marija Livajušić (rizničarka), Mira Gattin i Vlado Perković (kontrolori) i Ana Stojević (Časni sud).
Skupu je bila nazočna i buduća konzulica RH u Austriji, Vesna Odorčić.

Željka Caparin rođena je 1985. godine u Zagrebu. Dobitnica je više nagrada i priznanja, među njima i „Večernjakove domovnice“ 2012. godine za najpopularniju hrvatsku glazbenicu u inozemstvu.

Fotogalerija

Tekst: Snježana Herek