Niz od čak petnaest preljskih zabava u Bačkoj 3. ožujka završava jedinstvenim Muškim prelom u Gari

U organizaciji Kulturne udruge bunjevačkih Hrvata (utemeljena 2000.), 6. siječnja u Baškutu je priređeno već tradicionalno Bunjevačko prelo. Time je otvoren niz pokladnih zabava, bunjevačkih, rackih, šokačkih prela i balova u Bačkoj, koje će potrajati sve do korizme, pa i dulje s obzirom na kratko pokladno razdoblje (Čista srijeda 14. veljače).
Niz od čak petnaest preljskih zabava u Bačkoj, koje će se idućih tjedana održavati svake subote, nerijetko i po tri istoga dana, 3. ožujka završava jedinstvenim Muškim prelom u Gari.
I na ovogodišnjem prelu okupilo se više od 200 gostiju, kako pripadnika hrvatske narodnosti iz bačkih naselja tako i brojnih simpatizera, ljubitelja bunjevačkih melodija i plesova.
U predvorju dvorane priređena je prigodna izložba fotografija s prela ranijih godina, a sudionici su ih mogli uzeti za uspomenu. Nakon uvodne pjesme zaigralo se veliko kolo, a u nastavku večeri za dobro raspoloženje pobrinuo se dušnočki orkestar Zabavna industrija” pa je zabava uz druženje i dobru kapljicu vina potrajala do zore.
(Stipan Balatinac / Hrvatski glasnik / MCC)