Glumačka družina Histrion gostuje s predstavom „Bunjevački blues“ Tomislava Žigmanova u režiji Vlatka Dulića. Riječ je o dramskome tekstu koji je izrastao iz Žigmanovljeve zbirke priča „Prid svitom – saga o svitu koji nestaje“

U petak, 9. siječnja zagrebačka Glumačka družina Histrion gostuje u Hrvatskom narodnom kazalištu u Osijeku s predstavom „Bunjevački blues“ Tomislava Žigmanova u režiji Vlatka Dulića. Riječ je o dramskome tekstu koji je izrastao iz Žigmanovljeve zbirke priča „Prid svitom – saga o svitu koji nestaje“, a koji rječito, uvjerljivim jezikom, kroz afirmativan odnos prema tradiciji kazuje „malu“ povijest jednog naroda koji ne poriče osobne, iskonske, ruralne ili varoške korijene.
Podsjetimo se kako je ova predstava plod redatelja predstave Vlatka Dulića, koji je i glumac i redatelj podrijetlom iz Subotice, a uz njega koji tumači jednu od glavnih uloga, u predstavi igraju Nina Erak – Svrtan, Ivana Buljan – Legati, Vesna Tominac / Suzana Nikolić, Davor Svedružić / Boris Svrtan, Goran Grgić / Dražen Kühn.
(ZKVH)