Osamnaestogodišnja Maja Grujić, učenica završenog razreda Opće gimnazije u Belom Manastiru, Hrvatsku je predstavljala na Benjamim Franklin ljetnom institutu (kampu), koji je 2016. godine održan na Sveučilištu Wake Forest u Sjevernoj Karolini

Među 24 dobitnice prestižnih nagrada Utjecajne hrvatske žene i Buduće liderice, čija će se dodjela prirediti 8. ožujka ove godine u zagrebačkom “Sheratonu”, kao jedina iz Baranje i Slavonije naći će se osamnaestogodišnja Maja Grujić, učenica završenog razreda Opće gimnazije u Belom Manastiru.
– Slavlje i priznanje uspjeha i postignuća žena hrvatskoga podrijetla umnogome je utjecalo na nominirane, dobitnice nagrada i zajednice u kojima žive. Među 175 nominacija, pristiglih u posljednje tri godine, 75 dobitnica samo niže uspjehe i pozitivno utječe na prosperitet zajednica u kojima živi, inspirirajući sve nas – ističe Caroline Spivak, osnivačica Mreže hrvatskih žena i utemeljiteljica spomenutih nagrada. Napominje kako su 24 dobitnice iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Italije, Austrije, Njemačke, Kanade, Sjedinjenih Američkih Država, Čilea i Australije (žene hrvatskog podrijetla) izabrane među 55 nominiranih žena. Dodaje kako nagrada Utjecajne hrvatske žene prepoznaje angažirane, inovativne i utjecajne žene hrvatskoga podrijetla, dok se nagrada Buduće liderice (među kojima je i Maja) dodjeljuje trima poduzetnim mladim ženama mlađima od 20 godina koje su pokazale izuzetan talent već u ranoj dobi.
– Priznanje lidericama izuzetno je važno za globalan uspjeh i suradnju žena diljem svijeta – kaže Spivak, dodajući kako će se nagrade dodijeliti nakon cjelodnevne konferencije “Napredak žena, napredak ekonomije. Ostvari potencijal!”.
Da je dobitnica te prestižne nagrade, Maja je saznala krajem prošle godine. Elektroničkom su je poštom obavijestili da je prošla nominaciju.
Podsjetimo, Maja je Hrvatsku predstavljala na Benjamim Franklin ljetnom institutu (kampu), koji je 2016. godine održan (od 25. lipnja do 23. srpnja) na Sveučilištu Wake Forest u Sjevernoj Karolini.
(Glas Slavonije)