HKM Berlin organizira božićno slavlje uz dolazak Sv. Nikole, a HN poziva na tradicionalnu božićnu priredbu učenika

HKM Berlin organizira božićno slavlje koje će se održati u subotu, 10. prosinca s početkom u 18 sati, u gradskoj dvorani u Lichtenrade Damm/Barnetstrasse. Posjetitelje će zabavljati grupa „Stari kamen“i Anđela Zelić, koja će predstaviti svoj album božićnih pjesama, dječji zbor, veliki folklor misije i klapa Powerelo. Sveti Nikola će doći s darovima za djecu, a vrijedne domaćice spremiti kolače.

Niz godina se mise na hrvatskom jeziku održavaju u crkvi Svetog Sebastijana u 18 sati i u 23 sata. Zbog velikog broja vjernika, posebno na tvz. „dječjoj“ misi u 18 sati, od ove godine uvodi još jedno misno slavlje na Badnjak. Bit će to misa u 19 sati u crkvi Svetog Bonifacija na Mehringdammu.

Hrvatska nastava Berlin poziva na tradicionalnu božićnu priredbu učenika koja će se održati u nedjelju, 11. prosinca u 13 sati u dvorani HKM Berlin, Feldstr. 4, 13355 Berlin. U sklopu programa bit će upriličeno predstavljanje knjige Vlaste Morović „Priča božićnih kolača“, uz nazočnost autorice.

– Podijelite s nama radost Božića te veselo i raspjevano ispratite godinu na odmaku! Veselimo se vašem dolasku, poručuju u pozivnici učitelji Hrvatske nastave Berlin, predvođeni koordinatoricom Gordanom Kešinom.
(Hrvatski glas Berlin)