Mladi hrvatski pijanist osvojio je na netom završenom međunarodnom pijanističkom natjecanju u Lyonu (Francuska), treću nagradu te nagradu publike. Vlahek je trenutno profesor na Konzervatoriju Katarina Gurska u Madridu te održava majstorske tečajeve diljem svijeta

Mladi hrvatski pijanist Bruno Vlahek osvojio je na netom završenom međunarodnom pijanističkom natjecanju u Lyonu (Francuska), treću nagradu te nagradu publike.

Za sudjelovanje u glavnom dijelu natjecanja na tom prestižnom pijanističkom natjecanju video-selekcijom odabran je 71 pijanist do 33 godina starosti iz 23 zemlje. Natjecanje se održalo u tri etape od 2. do 5. srpnja. Vlahek je 5. srpnja nastupio i na svečanom gala koncertu laureata u koncertnoj dvorani “Salle Varèse” u Lyonu na kojem su mu i uručene nagrada žirija, te ona za favorita publike.

Pijanist i skladatelj Bruno Vlahek (1986.) jedan je od vodećih glazbenika svoje generacije, kako na hrvatskoj, tako i na inozemnoj sceni. Diplomirao je kao jedan od najmlađih studenata u povijesti Muzičke akademije u Zagrebu u klasi Vladimira Krpana, poslijediplomske studije završio na Haute Ecole de Musique u Lausannei kod J.-F. Antoniolija i Hochschule für Musik u Kölnu kod Vasilija Lobanova, da bi se potom usavršavao u klasi legendarnog Dmitrija Bashkirova na Visokoj školi za glazbu kraljice Sofije u Madridu.

Pobjednik je niza međunarodnih pijanističkih natjecanja i dobitnik međunarodnih nagrada. Autor je skladateljskog opusa od više od 40 orkestralnih, komornih, solističkih i zborskih djela raznih žanrova koja se izvode na pet kontinenata. Trenutno je profesor na Konzervatoriju Katarina Gurska u Madridu te održava majstorske tečajeve diljem svijeta.
(HINA)