Film „Svećenikova djeca“ pobijedio je na ovogodišnjem IX. filmskom festivalu u Terniju. Brešanov film bio je u konkurenciji igranih filmova uz film Marka Vrdoljaka „Sedam dana stvaranja“

Film Vinka Brešana „Svećenikova djeca“ pobijedio je na ovogodišnjem IX. filmskom festivalu Narodi i religije u Terniju, koji je zaključen dodjelom nagrada.
Na filmskom festivalu, koji je prije devet godina osnovao biskup Ternija Vincenzo Paglia, sadašnji pročelnik Papinskog vijeća za obitelj, bili su filmovi u četiri kategorije: igrani, dokumentarci, kratkometražni međunarodni i kratkometražni mladih. Brešanov film je bio u konkurenciji igranih filmova i pobjednik je ovogodišnjeg festivala, na kojem je u konkurenciji bio i film Marka Vrdoljaka „Sedam dana stvaranja“.
Dok je Brešanov film sada prvi put prikazan u Italiji, Vrdoljakov film imao je na festivalu svoju premijeru,jer je u Hrvatskoj bio prikazan samo na zatvorenoj projekciji. Film „Svećenikova djeca“ svidio se i publici i žiriju.
Pokrovitelj festivala je, uz Papinsko vijeće za kulturu, talijanske države i druge institucije i veleposlanstva, ove godine bilo i hrvatsko veleposlanstvo pri talijanskoj državi i Svetoj Stolici.
(Večernji list)