Pašman i Île-aux-Moines, usprkos udaljenosti od 1785 kilometara, odlučni su razvijati prijateljstvo i suradnju, te je uzvratni posjet predstavnika Île-aux-Moinesa Pašmanu već planiran za prvu polovicu rujna

Načelnik Općine Pašman Andro Magić i gradonačelnik bretonskog otoka Île-aux-Moinesa Philippe Le Bérigot, u prisutnosti veleposlanika Republike Hrvatske u Francuskoj Republici Ive Goldsteina i predstavnika regionalnih vlasti francuskog zaljeva Morbihan, 15. svibnja 2015. na otoku Île-aux-Moinesu potpisali su povelju o bratimljenju kojom su se obvezali na razvijanja suradnje te razmjenu znanja i iskustava na brojnim područjima s ciljem razvijanja mira i europskog jedinstva.
Veleposlanik Ivo Goldstein zahvalio se brojnim Hrvatima koji su ovom prilikom doputovali s Pašmana i iz drugih dijelova Hrvatske kako bi predstavili svoju domovinu kao i posadama brodova koji sudjeluju na Festivalu zaljeva Morbihan s Hrvatskom kao počasnim gostom, koji je održan od 11. do 17. svibnja u ovoj prirodnoj luci na obali Atlantskog oceana na jugoistoku francuske regije Bretagne. Gospoda Andro Magić i Philippe Le Bérigot naglasili su kako su Pašman i Île-aux-Moines, usprkos udaljenosti od 1785 kilometara, odlučni razvijati prijateljstvo i suradnju, te da je uzvratni posjet predstavnika Île-aux-Moinesa Pašmanu već planiran za prvu polovicu rujna.
Île-aux-Moines je francuska općina i istoimeni otok u zaljevu Morbihan u francuskoj Bretanji, površine od 3,2 km2, s oko 600 stalnih stanovnika čiji broj se tijekom ljetnih mjeseci udeseterostruči zahvaljujući mnogobrojnim turistima iz zemlje i inozemstva. Uz grad Vannes i susjedni otok Île-d-Arz, Île-aux-Moines je također vrlo popularno ljetovalište i među francuskom elitom.

Više