Nositelj priznanja Veliki dobrotvor HKD Napredak Branimir Ben Puljić, koji već 50 godina živi u njemačkom Augsburgu, stipendira troje studenata iz Bosne i Hercegovine

Nositelj priznanja Veliki dobrotvor HKD Napredak Branimir Ben Puljić posjetio je sjedište Društva u Sarajevu. Predsjednik HKD Napredak prof. dr. Franjo Topić zahvalio mu je je na svemu dobrom što čini za Napredak, osobito za Fond za sveučilište i stipendiranje Ivo Andrić – Vladimir Prelog. Naime, ovaj Napretkov dobrotvor, koji već 50 godina živi u njemačkom Augsburgu, stipendira troje studenata iz Bosne i Hercegovine. Budući je Puljić emotivno vezan za zavičaj svoga oca, Hercegovinu, ali i za kraj u kojemu je odrastao, sjevernu Bosnu, Povjerenstvo za stipendije nastoji dati potporu mladima iz ovih dijelova naše zemlje.
Puljića je na ovaj potez motiviralo to što je njegov otac Vid, kao učenik mostarske Učiteljske škole, bio Napretkov stipendist 1930. godine, a kasnije je radio kao gimnazijski profesor u Doboju, gdje se Branimir, prije odlaska u Zagreb na Studij strojarstva, školovao. (HKD Napredak)