Čileanski umjetnici hrvatskog podrijetla Danilo i Alvaro Potočnjak prošle godine u srpnju otvorili su svoju izložbu u galeriji Hrvatske matice iseljenika u Dubrovniku. Ovoga ljeta su to učinili u Zadru

Čileanski umjetnici hrvatskog podrijetla Danilo i Alvaro Potočnjak prošle godine u srpnju otvorili su svoju izložbu u galeriji Hrvatske matice iseljenika u Dubrovniku. Ovoga ljeta su to učinili u Zadru.
Djed im je s otoka Brača otišao u Čile, otac im se tamo rodio, njih dvojica također. Odrasli su u Santiagu, školovali se, pa došli u domovinu podrijetla, Hrvatsku.
Danilo je diplomirao industrijski dizajn na Universidad Diego Portales u Santiagu te grafičkom odsjeku Akademije likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu. Član je Vizualno umjetničkog ateljea (Taller artes visuales) u Santiagu. Alvaro je diplomirao filmsku režiju na čileanskoj Akademiji dramskih umjetnosti Escuela de Cine de Chile u Santiagu de Chile, te Academii humanismo cristiano , također u Sanitagu. U Zagrebu studira kroatistiku na Filozofskom fakultetu. Također je član Vizualno umjetničkog ateljea. Snimio je dugometražni film El Sin Sabor. Radi na filmu El Magico. U grafičko umjetničkim projektima braća često zajedno sudjeluju.
Braća Potočnjak svoje grafičke bravure izvode u linorezu, drvorezu, suhoj igli, akvatinti i u kombiniranim tehnikama. Njihova izložba “Vanitas” otvorena je 4. kolovoza u Galeriji Zadart u Zadru.

Više