HKD “Tomislav” Kotor – Dječji zbor “Leptirići” održat će danas koncert u crkvi Svete Klare, a drugi na Stjepanje u katedrali Svetog Tripuna

U crkvi Svetog Roka u Donjoj Lastvi u Tivtu su 22. Prosinca božićni koncert održali Dječji zbor OMŠ ” Vida Matjan” iz Kotora i Mandolinski orkestar Hrvatskog građanskog društva ” Tripo Tomas” iz Kotora.
Mandolinski orkestar Hrvatskog građanskog društva “Tripo Tomas” nastao je prije nekoliko godina s ciljem očuvanja od zaborava autohtonoga mediteranskog instrumenta –mandoline. Ove godine se uspješno predstavio zajedno sa Zborom Glazbene škole publici u Danskoj. Mandolinski orkestar uspješno vodi dirigent – profesor Ivo Brajak.
Dječji zbor OMŠ “Vida Matjan” postoji od njenog osnutka i ima oko 40-ak članova u dobi od 9 do 15 godina. Zapažen je po mnogobrojnim nagradama i nastupima diljem zemlje, kao i u inozemstvu. Zbor je imao veliki broj nastupa u sklopu mnogobrojnih školskih koncerata. Dirigentica dječjeg zbora je profesorica Laura Jovanović , a kao korepetitor je profesorica Ana Mihaljević

Mladi glazbenici su oduševili publiku s mnogobrojnim izvedbama poput ” Radujte se narodi”, ” Bijeli Božić”, “We wish you a Merry Christmas”, “Let it be”, “Čuvajmo djeci proljeća” . Na kraju koncerta su zajedno s publikom otpjevali poznatu božićnu pjesmu ” U sve vrijeme godišta”.
Nastup Hrvatskog kulturnog društva “Tomislav” Kotor – Dječji zbor “Leptirići” održat će se u crkvi Svete Klare, 24. prosinca s početkom u 18 sati, pod pokroviteljstvom Fonda za zaštitu i ostvarivanje manjinskih prava Crne Gore.
Drugi koncert će se održati 26. prosinca u katedrali Svetog Tripuna s početkom u 20 sati, također pod pokroviteljstvom Fonda za zaštitu i ostvarivanje manjinskih prava Crne Gore.
Sudjelovat će katedralni zbor Sv. Tripuna i Dječji zbor ” Leptirići” Hrvatskog kulturnog društva “Tomislav”. Nevladina udruga Hrvatsko kulturno društvo “Tomislav “iz Kotora nedavno je organizirala koncert pod nazivom “U susret Božiću” na oduševljenje svih nazočnih. Ovo je još jedna prilika za glazbeno uživanje u blagdanskom razdoblju.
(Radio Dux)