Gosti iz Zagreba najprije su posjetili sjedište i Glavni ured Hrvatske bratske zajednice u Pittsburghu te se zadržali u razgledavanju prostorija i muzeja “Bernard M. Luketich”. Kako bi se još bolje upoznali s “gradom tamburaške glazbe” gosti su posjetili Hrvatski centar u Alliquipai

U petak, 4. prosinca održan je veliki božićni koncert u centru Pittsburgha, u atraktivnom August Wilson Centru. Pred nekoliko stotina prisutnih, u dvorani centra nastupili su Krunoslav Kićo Slabinac, Sandra Bagarić, Đani Stipaničev, Tatiana Cameron Tajči, klapa “Sv. Juraj HRM” uz pratnju Tamburaškog orkestra Hrvatske radiotelevizije pod dirigentskom palicom legendarnog Siniše Leopolda.
Gosti iz Zagreba najprije su posjetili sjedište i Glavni ured Hrvatske bratske zajednice u Pittsburghu te se zadržali u razgledavanju prostorija i muzeja “Bernard M. Luketich”. Kako bi se još bolje upoznali s “gradom tamburaške glazbe” gosti su posjetili Hrvatski centar u Alliquipai, i tu se susreli s omladinom druge, treće i četvrte generacije američkih Hrvata koji se ovdje okupljaju i njeguju hrvatske narodne običaje i kulturu. Te večeri prisutne je zabavljao Tamburaški sastav “Ponoć”.
Iako se očekivalo pravo predblagdansko raspoloženje s najavljenim koncertom “Christmas Is Here” i s tako čuvenim izvođačima, zadovoljstvo je nadmašilo sva očekivanja. Doista lijepo osmišljen i izveden program obilovao je narodnim i zabavnim melosom tamburaške glazbe, a potom u završnici božićnim pjesmama na hrvatskom i engleskom jeziku. Legendarni Kićo, predivni glasovi Sandre i Đanija i Tatjane te klape “Sv. Juraj” uz pratnju Tamburaškog orkestra HRT-a i maestra Siniše Leopolda….. Bilo je predivno i nezaboravno.

Tekst: Franjo Bertović; Fotografije: Ivan Begg