Tradicionalno, na blagdan sv. Stjepana Prvomučenika, u kotorskoj katedrali održan je božićni koncert mješovitog katedralnog zbora sv. Tripun. Prvi put je s ovim zborom nastupio orkestar tivatske Srednje muzičke škole

Tradicionalno, na blagdan sv. Stjepana Prvomučenika, u kotorskoj katedrali održan je božićni koncert mješovitog katedralnog zbora sv. Tripun. Pod dirigentkom palicom prof. Andree Orlando Tripović izvedeni su najljepše božićne skladbe poput „Adeste Fideles“, „U Betlemu se dijete rodi“, „Tiha noć“ koju je u pratnji zbora izvela operna pjevačica prof. Milica Lalošević, kao i tradicionalne hrvatske popijevke „Narodi nam se“ i „U se vrijeme godišta“.
Katedralni zbor sa svojom dugom tradicijom i besprijekornom uvježbanosti navikao nas je divne koncerte. Ipak, prvi put je s ovim zborom nastupio orkestar tivatske Srednje muzičke škole, kojim je dirigirala prof. Martina Vuksanović i oduševio prepunu Katedralu. Ova talentirana djeca su umnogome doprinijela dojmu savršene glazbene večeri, te ih je na kraju koncerta publika vratila na bis gdje je još jednom zajednički izvedena kompozicija J.F.Wade-a „Adeste Fideles“.

Fotogalerija