Mješoviti zbor gradišćanskih i ostalih Hrvata „Otvorena srca“ pod ravnanjem mladog Splićana Giuseppea Terzea održat će koncert u prestižnom bečkom Kursalonu 

Mješoviti zbor gradišćanskih i ostalih Hrvata „Otvorena srca“ pod ravnanjem mladog Splićana Giuseppea Terzea održat će 16. prosinca s početkom u 18 sati, u prestižnom Kursalonu u Beču, već tradicionalni božićni koncert. Na programu su adventske i božićne pjesme iz svih krajeva Lijepe Naše i šire.
Uz „Otvorena srca“ nastupit će i mladi ruski virtuozni violinist Yuri Revich koji svira na Stradivarijevoj violini i splitska mezzosopranistica Evya Doris Maye, uz pratnju simfonijskog orkestra Ton der Jugend iz Beča, pod ravnanjem dirigenta Terzea.
Nakon koncerta na prigodnom prijemu svi nazočni imat će priliku kušati izvrsna gradišćanska vina i delicije iz Hrvatske. Organizatori koncerta su Matica hrvatska Beč, Hrvatski centar i bečki Kursalon.
Mješoviti zbor „Otvorena srca“ osnovan je 1983. godine i djeluje kao sekcija Hrvatsko-gradišćanskog kulturnog društva (HGKD) u Beču. Broji više od 35 članova, uglavnom gradišćanskih Hrvata i suvremenih hrvatskih doseljenika. (https://fenix-magazin.de/)

Tekst: Snježana Herek