Ogranak Seljačke sloge Buševec poziva na božićni koncert koji će se održati u Svetištu Sveta Mati Slobode na zagrebačkom Jarunu, 6. siječnja s početkom u 20 sati

Ogranak Seljačke sloge Buševec najavljuje i poziva na božićni koncert koji će se održati u Svetištu Sveta Mati Slobode na zagrebačkom Jarunu, 6. siječnja s početkom u 20 sati.
Bit će to prilika za poslušati oratorij ‘Narodil se mladi Kralj’ Tomislava Uhlika (božićno prikazanje za folklorni zbor i orkestar) te prisustvovati promociji novog božićnog CD-a pod nazivom ‘Ta zvezda nam je izišla’ (glazbeno putovanje na krilima hrvatske božićne tradicije) – pod ravnanjem maestra Bojana Pogrmilovića. Scenarij i režiju potpisuje Ivan Rožić, u predstavi sudjeluju djeca iz Dječjeg ansambla OSS Buševec, a uvježbale su ih Maja Kovačević i Karolina Jančić.
Autor Tomislav Uhlik o svom djelu kaže: ‘Iako ne priliči autoru da piše o svom djelu, slobodan sam ovdje izložiti, ono što obično nazivamo programskim predloškom, a to je u ovome slučaju, najdraži događaj kršćanskog svijeta: – Kristovo rođenje.
Ovoga puta kazuje ga siromašni međimurski seljak na sebi svojstveni, melankolični, katkad duhoviti način, a ja eto, ovom prigodom zahvaljujem neumornom sakupljaču folklornog blaga dr. Vinku Žganecu koji nam je omogućio da ga čujemo.’
(Culturenet.hr)