Svečanu misu u franjevačkoj crkvi na Prešernovu trgu predslavio je pomoćni zagrebački biskup Ivan Šaško, u koncelebraciji s pomoćnim ljubljanskim biskupom Francom Šuštarom i drugim svećenicima

Završna svečanost Božićnih dana hrvatskih katolika u Sloveniji održala se u nedjelju, 10. siječnja u Hrvatskoj katoličkoj misiji u Ljubljani. Svečanu misu u franjevačkoj crkvi na Prešernovu trgu predslavio je pomoćni zagrebački biskup Ivan Šaško, u koncelebraciji s pomoćnim ljubljanskim biskupom Francom Šuštarom i drugim svećenicima.

Ovom svečanošću Hrvati u Ljubljani, na čelu s voditeljem HK misije fra Markom Prpom, žele se međusobno još bolje prepoznati i gostima posvjedočiti svoju prisutnost u Crkvi doseljenja te ukorijenjenost u domovinskoj Crkvi i domovini. Glazbeni dio mise bo je povjeren Tamburaškom orkestru Franjevačke teologije iz Sarajeva, pod vodstvom fra Stjepana Antolovića, koji je poslije održao i kraći koncert. Nakon mise druženje se nastavilo uz prigodni domjenak u prostorijama misije.
(IKA)  

Više