Iz tiska je izašao božićni broj mjesečnika hrvatskih katoličkih misija i zajednica u Njemačkoj. Broj je slikovno i tekstualno posvećen 16. smotri crkvenih zborova iz hrvatskih katoličkih misija i zajednica u Njemačkoj, na kojoj je u Kelkheimu kod Frankfurta nastupilo dvadeset zborova djece i mladih

Iz tiska je izašao božićni broj Žive zajednice, mjesečnika hrvatskih katoličkih misija i zajednica u Njemačkoj. Broj je slikovno i tekstualno posvećen 16. smotri crkvenih zborova iz hrvatskih katoličkih misija i zajednica u Njemačkoj, na kojoj je u Kelkheimu kod Frankfurta nastupilo dvadeset zborova djece i mladih. Izlaganjem relikvija apostola Petra na Trgu sv. Petra i svečanim bogoslužjem završila je na svetkovinu Krista Kralja, 24. studenoga, Godina vjere, o čemu se može iscrpnije pročitati u rubrici Iz Crkve u svijetu. Domovinska Crkva i domovina je bila u znaku sjećanja i molitve za žrtvu Vukovara i Škabrnje, a organiziran je i znanstveni skup s međunarodnim sudjelovanjem o temi „Fenomen Glasa Koncila 1963.-2013.“ O svemu više u rubrici Iz Crkve u domovini. U novom broju može se više pročitati i o drugom susretu hrvatskih studenata u Njemačkoj – nedavno održanom u Frankfurtu, četrdesetoj obljetnici hrvatskih katoličkih misija Balingen i Rosenheim, o međunarodnom znanstvenom simpoziju o Krunoslavu Draganoviću, personalnim promjenama u hrvatskim katoličkim misijama i zajednicama u Njemačkoj, izložbi o pokrštavanju Europe u srednjem vijeku, a u božićnom je broju i prigodni božićni prilog.
Dr. Ivan Bodrožić božićnim brojem zavšava svoj ciklus teoloških osvrta o temi Godina vjere, ovoga puta pišući o stijeni vjere. „Bog nam je, dajući nam svoga Sina, otvoreno poručio da nam vjeruje te da po Isusu prima naš čvrsti odgovor.“ Tu su i redovne rubrike za najmlađe Dječji kutak u kojoj je božićna priča Željke Čolić, te rubrika za mlade Svijet mladih-Jugendwelt o slobodi vjerovanja i položaju kršćana u nekim islamskim zemljama. U prilogu na njemačkom jeziku delegat za hrvatsku pastvu u Njemačkoj vlč. Ivica Komadina piše o Isusu – Mladom Suncu s visine, a tu je i vijest o nadbiskupu Nikoli Eteroviću koji je preuzeo službu apostolskog nuncija u SR Njemačkoj. Glavni urednik mjesečnika dr. Adolf Polegubić u uvodniku ističe kako je Božić svetkovina radosti, svetkovina dolaska Božjeg Sina Isusa Krista u ovaj svijet. „Tako nam se Bog darovao ljubavlju, a od svakog od nas Bog očekuje da tu ljubav donosimo drugima i to s novim žarom i poletom. „Na tragu toga prva apostolska pobudnica pape Franje `Evangelii Gaudium´ dolazi u pravo vrijeme.”

Tekst: Adolf Polegubić