Časopis je pokrenut 2008. godine, sa svrhom da pridonese rastu hrvatske katoličke zajednice u Ujedinjenom Kraljevstvu te poveže hrvatsku i englesku kulturu. Tekstovi se objavljuju na hrvatskom i engleskom jeziku, a glavni urednik je fra Ljubomir Šimunović, voditelj HKM London

Iz tiska je izišao osmi, božićni broj časopisa Most – The Bridge, glasila Hrvatske katoličke misije London. Časopis je pokrenut 2008. godine, sa svrhom da pridonese rastu hrvatske katoličke zajednice u Ujedinjenom Kraljevstvu te poveže hrvatsku i englesku kulturu. Časopis pokriva područje od crkvenih, pastoralnih, kulturnih i povijesnih tema do suvremenih događanja hrvatske zajednice okupljene oko Hrvatske katoličke misije. Tekstovi se objavljuju na hrvatskom i engleskom jeziku. Pokretač i glavni urednik je fra Ljubomir Šimunović, voditelj HKM London.
U novome broju surađuje više od dvadeset suradnika. O vezama Engleske i Hrvatske koja je došla na vidjelo sredinom 19. stoljeća piše Christopher Howse, pomoćni urednik DailyTelegrapha i kolumnist Tableta. Razgovorom je predstavljen dr. don Tomislav Markić, ravnatelj dušobrižništva za Hrvate izvan domovine. Dr. don Ivica Žižić piše o kulturnoj povijesti prvoga kršćanskog znamena – križa. Vladimir Pavlinić piše o povijesnim trenucima kada se mijenja način gledanja, mišljenja i ponašanje ljudi, te o nešto drugačijem pogledu na nogometni fenomen. Dr. fra Luka Tomašević piše o kršćanskoj antropologiji – teologiji tijela i tjelesnosti. Brian Gallagher razmišlja o prošlosti sadašnjosti i budućnosti Vukovara. Davor Trbušić razgovara s dr. Robinom Harrisom, koji u Zagrebu piše novu knjiga o bl. Alojziju Stepincu. Linda Rabuzin predstavlja londonsku Školu za hrvatski jezik. Neno Kužina je pripremio sjećanje na dr. Adalberta Rebića, don Živka Kustića, mons. Marijana Radanovića i dr. fra Mirka Mataušića koji su se ove godine preselili u vječnost.
Veleposlanik Republike Hrvatske u Ujedinjenom Kraljevstvu dr. Ivan Grdešić osvrće se na proteklu godinu koja je bila “godina iskušenja, ali i solidarnosti”. O događajima koji su obilježili 2014. godinu u Ujedinjenom Kraljevstvu izvješćuje Ana Muhar. O raznolikom i uspješnom djelovanju londonskoga ureda Hrvatske turističke zajednice piše direktor Tonko Rilović. Pero Smolčić predstavlja Marina Čilića, koji ističe kako pamti Božić svoje obitelji, te „osjećaj pripadnosti i ljudske blizine” koji ga je tijekom Božića uvijek ispunjavao. Peter Elborn izvješćuje o djelovanju Britansko-hrvatskog društva. Povjesničarka umjetnosti Flora Turner-Vučetić piše o „slatkom Božiću, blagdanu doma i stola”. Časopis donosi “likovnu pratnju” Vladimira Pavlinića duhovnoj poeziji Mirka Ivanjeka. Jadranka Beresford-Peirse izvješćuje o djelovanju Međunarodnu zaklade za očuvanje hrvatskih spomenika, kojoj je utemeljiteljica.
„Most” donosi i osvrt na važnija događanja u životu londonske hrvatske katoličke zajednice u protekloj godini.
(IKA)