Koncert je organiziran u okviru ciklusa „Djeca Hrvatske djeci Europe“ pod pokroviteljstvom Ministarstva vanjskih i europskih poslova RH i Veleposlanstva RH u SR, uz potporu grada Zagreba i grada Bratislave – Ružinov

U Bratislavi je početkom prosinca održan vrlo uspješni božićni koncert poznatog zagrebačkog dječjeg zbora „Klinci s Ribnjaka“ pod ravnanjem i umjetničkim vodstvom Nensi Atansov-Premelč. Koncert je održan u punoj velikoj dvorani Doma kulture bratislavske gradske četvrti Ružinov.

„Klinci“ su uz pratnju vrsnog orkestra maestra Alena Bjelinskog i malu pomoć prijatelja iz zbora mladih „Ex-klinci“ izveli odabrani program dvadesetak najljepših hrvatskih i poznatih svjetskih božićnih pjesama (Djetešce nam se rodilo, Veselje ti navješćujem …Zvončići, Sretan Božić svakome). Program je u veselom adventskom duhu vodila Karmela Vukov-Colić, a kao posebni prijatelji zbora nastupili su pjevači Ksenija Erker i Ricardo Luque. Uzvanike i publiku su prigodnim govorima pozdravili načelnik Ružinova Dušan Pekar i hrvatski veleposlanik Jakša Muljačić. Među uzvanicima su bili predstavnici diplomatskog zbora, kulturnih institucija, grada Bratislave te hrvatske manjine u Slovačkoj.

Koncert je organiziran u okviru ciklusa „Djeca Hrvatske djeci Europe“ pod pokroviteljstvom Ministarstva vanjskih i europskih poslova RH i Veleposlanstva RH u SR, uz potporu grada Zagreba i grada Bratislave – Ružinov.

Prije koncerta, u podne, djeca i vodstvo zbora „Klinci s Ribnjaka“ su posjetili Veleposlanstvo RH u SR gdje su ih primili veleposlanik i djelatnici te svi zajedno u veselom ozračju zapjevali nekoliko hrvatskih pjesma.
(sk.mvep.hr)