Turneja počinje 11. prosinca humanitarnim božićnim koncertom u crkvi Blaženog Alojzija Stepinca u Ogulinu, a završava koncertom u Varaždinu 22. prosinca

Ansambl LADO završava tekuću koncertnu godinu tradicionalnom božićnom turnejom pod nazivom Predragi razveselte se. Prihod od prodaje ulaznica humanitarnog koncerta koji će LADO održati u Ogulinu, namijenjen je liječenje djevojčice Ive Cindrić. Cijena ulaznice iznosi 40 kuna.

LADO je priredio jednosatni program od 18 tradicijskih pjesama iz svog božićnog repertoara. Izvest će božićne napjeve u obradama Dražena Kurilovčana, Tomislava Uhlika, Bože Potočnika, Joška Ćalete, Zorana Jakunića i Ivice i Branka Ivankovića.

Uz poznate napjeve poput Veseli se Majko Božja, Oj djetešce moje drago i Radujte se narodi, moći će se čuti i manje poznati tradicijski napjevi iz Slavonije, Baranje, Turopolja, Hrvatskog zagorja, Gradišća, Dalmacije i Hrvatskog primorja.

Po prvi put Ansambl LADO nastupa s božićnim programom u Hrvatskoj Kostajnici, te u Vrbnju na otoku Hvaru sa čak dva koncerta. Ansamblom dirigira glazbeni voditelj Dražen Kurilovčan.
(Culturenet.hr)

Raspored nastupa:
11.12. Ogulin, crkva Bl. Alojzija Stepinca, 19:30h
12.12. Hrvatska Kostajnica, crkva Sv. Antuna Padovanskog, 19h
14.12. Vrbanj, župna crkva Sv. Duha, 19h
15.12. Vrbanj, župna crkva Sv. Duha, 19h
19.12. Trnovec Bartolovečki, Župa Majke Božje Snježne, 19h
20.12. Novska, Kino dvorana Pučkog otvorenog učilišta, 19h
21.12. Zagreb, cCrkva Sv. Antuna Padovanskog, 20h
22.12. Varaždin, katedrala Uznesenja BDM na nebo, 20h