Roditelje i djecu pozdravio je veleposlanik Ivo Goldstein i koordinatorica hrvatske nastave u Francuskoj Teuta Marović, a učenici su uz stručno vodstvo nastavnice Anite Banović izveli prigodnu predstavu 

U organizaciji Hrvatske dopunske škole Bartol Kašić i VRH Pariz 10. prosinca je u prostorijama veleposlanstva održan tradicionalni božićni domjenak za djecu koja pohađaju nastavu na hrvatskom jeziku u toj hrvatskoj dopunskoj školi.

Roditelje i djecu pozdravio je veleposlanik Ivo Goldstein, podsjetivši na mogućnosti učenja hrvatskog jezika i u sklopu sustava ELCO (temeljem sporazuma između RH i Francuske o učenju materinjeg jezika i kulture). Okupljene je pozdravila i Teuta Marović, koordinatorica hrvatske nastave u Francuskoj i lektorica na pariškoj Sorbonne, a učenici su uz stručno vodstvo nastavnice Anite Banović izveli prigodnu predstavu.

Svečanost poput ove, povodom predstojećih blagdana, ima za cilj okupiti najmlađi naraštaj hrvatskih iseljenika i njihovih roditelja te i na taj način njegovati odnose hrvatske zajednice s Hrvatskom.
(fr.mvep.hr)