Prigodnu božićnu marku oblikovao je Petar Strmečki, fotograf i dizajner iz Zagreba. Marka je izdana u arku od 20 maraka i u karnetu od 10 samoljepljivih maraka, a Hrvatska pošta izdala je i prigodnu omotnicu prvog dana (FDC)

Zagrebačka nadbiskupija i Hrvatska pošta predstavit će prigodnu poštansku marku Božić 2015. u ponedjeljak 30. studenoga u 12 sati u Nadbiskupijskom pastoralnom institutu, Kaptol 29a, 10000 Zagreb.
Nazočnima će se obratiti dr. Željka Čorak, predsjednica Povjerenstva za izbor motiva, likovnih i grafičkih rješenja poštanskih maraka RH, te rektor Zagrebačke katedrale mr. Josip Kuhtić.
Hrvatska pošta pustila je u optjecaj 25. studenoga tradicionalnu prigodnu božićnu marku. Motiv je marke prizor Isusova rođenja preuzet s vitraja u svetištu zagrebačke prvostolnice. Vitraj je nastao po narudžbi kardinala Jurja Haulika te je izrađen između 1843. i 1845. u Münchenu u Zavodu za stakloslikarstvo kralja Ludviga I. Bavarskog.
Prigodnu božićnu marku oblikovao je Petar Strmečki, fotograf i dizajner iz Zagreba. Marka je izdana u arku od 20 maraka i u karnetu od 10 samoljepljivih maraka, a Hrvatska pošta izdala je i prigodnu omotnicu prvog dana (FDC).
Prigodna poštanska marka Božić 2015. ima nominalnu vrijednost 3,10 kuna. Naklada maraka u arcima iznosi 700 tisuća primjeraka, a naklada samoljepljivih maraka u karnetima je 200 tisuća primjeraka u 20 tisuća karneta. Žig prvog dana u uporabi je 25. i 26. studenoga u Poštanskom uredu 10101 Zagreb, Jurišićeva 13.
(IKA)