Otvorenje je bilo popraćeno kulturnim programom u kojem su sudjelovali: Dječja sekcija Žabice, članice i članovi HKD Međimurje – Ljubljana s recitacijama i Lazar Štefan sa solo pjevačkom točkom

U Ljubljani je 19. studenoga otvorena Božićno – novogodišnja izložba u Hrvatskom domu. Otvorenje je bilo popraćeno kulturnim programom, u kojem su sudjelovali: Dječja sekcija Žabice, članice i članovi HKD Međimurje – Ljubljana s recitacijama i Lazar Štefan sa solo pjevačkom točkom.

Posjetitelji su imali priliku vidjeti i prikaz starih običaja pod nazivom »Kak se negda popevalo i delalo – Životni krug zrna kuruze«, i prisjetiti se kako se kukuruz sadio, okopavao, i na kraju pospremio. Svako zrno se pomno čuvalo, jer je bilo izvor hrane, ili sirovina za izradu proizvoda, kao i za grijanje. Za djecu i unuke, i sve one koji običaj ne poznaju, predstavljene su zanimljivosti iz kulturne baštine Međimurja.

Kulturni program završio je promocijom nove knjige pisca međimurskog podrijetla Ivana Blagusa »Mornarska sprava«, a druženje nastavljeno s Đilkošima.

Pogledajte fotogaleriju