U prostorima HZ-a bili su članovi HDZ-a ogranka Stjepan Radić, Zavičajnog kluba Tijarica, Zavičajnog kluba Brođani, Hrvatske zajednice, KK Croatije te Društva prijatelja hrvatske škole

Na prijamu održanom u prostorima hrvatske zajednice bili su članovi: HDZ-a ogranka Stjepan Radić, Zavičajnog kluba Tijarica, Zavičajnog kluba Brođani, Hrvatske zajednice, KK Croatije te Društva prijatelja hrvatske škole, a nisu bili predstavnici HKD “Mažuranić” (zabava u vlastitom aranžmanu) SD Croatije (podnesena ostavka na članstvo u Savezu) te NK Bugojno (čitavu godinu bez aktivnosti u Savezu).
Uime Saveza je sve pozdravio Ivan Sučić, dopredsjednik i v.d. predsjednik, a posebno Ivana Bitunjca, predsjednika u ostavci te Mirjanu Božić iz Veleposlanstva RH koja je isto tako izrekla par prigodnih riječi.
U programu koji je uredila i vodila Sonja Breljak, urednica ovoga portala i potpisnica ovih redaka, predstavili su se glazbenici, pjevači, folkloraši te učenici Hrvatske nastave Berlin. Recital izveden na početku programa, pjesmu naslova “Upali sjajni žižak”, slušala je i sama autorica stihova, Božica Jelušić koja je netom prije, na istom mjestu imala promociju svog romana “Čišćenje globusa”. -Dolaze s Njim svi naši dragi, sjena za sjenom. Već vratnice škripuću, pjevucka daščica trijema. Daleka šuma maše radosnim zimzelenom: Dočekat ćemo skupa Dijete iz Betlehema!
Nakon ovih stihova, publici se predstavio Zbor hrvatske katoličke misije Berlin koji nedjeljama pjeva u crkvi St. Bonifacija na Mehringdammu. Zborom ravna Matija Ćosić. Izveli su tri pjesme: Sad pjevajmo, Tri kralja i Kad dođe dragi prijatelj. Zbor HKM Berlin sudjeluje u božićnim proslavama Saveza od samog početka njihova organiziranja.
A zatim je bilo vrlo veselo. Naime, na pozornici se našao Luka Blažević, učenik Hrvatske nastave Berlin te poveo kviz Volim Hrvatsku. Publici se potom, po prvi put, predstavila i Mihaela Lovrić, koja je netom, glazbeno, na violini, pratila i Zbor HKM, te je u novom aranžmanu otpjevala pjesme Daruj nam mir i Ne dirajte mi ravnicu.
Na kraju su, na plesni podij stigli i folkloraši Hrvatske zajednice te plesnim izvedbama oduševili publiku. Posebna plesna poslastica bio je rap ples Santina Kuševića, člana folklora Zajednice.
Time je bio okončan službeni program a uslijedila je večera, druženje i razgovori članova društava i udruženja iz sastava Saveza hrvatskih društava Berlina.

Fotografije