U kardinalsku komisiju za nadzor Vatikanske banke, pod službenim nazivom Institut za religijske poslove (IOR), ulazi zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić

U kardinalsku komisiju za nadzor Vatikanske banke, pod službenim nazivom Institut za religijske poslove (IOR), ulazi zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić, najavio je danas na konferenciji za novinare pročelnik Tajništva za ekonomiju kardinal George Pell.
Na jučerašnjoj tiskovnoj konferenciji, na kojoj je obznanjen Novi ekonomski okvir Svete Stolice, prefekt Tajništva za ekonomiju Svete Stolice, kardinal George Pell predstavio je između ostalog i sastav novog Kardinalskog vijeća za nadzor Instituta za religijske poslove (IOR), kojega je imenovao papa Franjo.
U Kardinalskom vijeću, koje se sastoji od šest članova, tri su kardinala iz Rimske kurije i tri kardinala nadbiskupa iz raznih svjetskih nadbiskupija. Iz Rimske kurije su: kardinal Pietro Parolin, državni tajnik, kardinal Jean-Louis Tauran, predsjednik Papinskog vijeća za međureligijski dijalog i kardinal Santos Abril y Castello, nadprezbiter bazilike Svete Marije Velike. Kardinali rezidencijalni nadbiskupi su: kardinal Christoph Schönborn, bečki nadbiskup (Austrija), kardinal Thomas Christopher Collins, torontski nadbiskup (Kanada) i kardinal Josip Bozanić, zagrebački nadbiskup (Hrvatska).
(Radio Vatikan/Laudato)