U službenom posjetu Dubrovačko-neretvanskoj županiji 30. prosinca boravili su Zvonimir Deković, predsjednik Hrvatskog nacionalnog vijeća Crne Gore i Adrijan Vuksanović, predsjednik Hrvatske krovne zajednice Dux Croatorum

U službenom posjetu Dubrovačko-neretvanskoj županiji 30. prosinca boravili su Zvonimir Deković, predsjednik Hrvatskog nacionalnog vijeća Crne Gore i Adrijan Vuksanović, predsjednik Hrvatske krovne zajednice Dux Croatorum. Primio ih je župan Nikola Dobroslavić, koji je izrazio radost zbog posjeta izaslanstva Hrvata iz Crne Gore. Razgovaralo se o postojećoj suradnji organizirane hrvatske zajednice s Dubrovačko-neretvanskom županijom.
Također, razmatrale su se mogućnosti za proširenje te suradnje i valoriziranje svih potencijala na obostranu korist i zadovoljstvo. Župan Nikola Dobroslavić iskazao je zanimanje za aktivnosti koje sprovode hrvatske udruge, pri čemu je izrazio zadovoljstvo ostvarenim planovima. Sugovornici su konstatirali jake i neraskidive veze između Boke kotorske i Županije. Dogovoren je i skori posjet župana Dobroslavića sa suradnicima Crnoj Gori i Hrvatskom nacionalnom vijeću.
(Radio Dux)