Dosadašnji biskup Spokanea u Sjedinjenim Američkim Državama mons. Blase J. Chupich, hrvatskog podrijetla, imenovan je za nadbiskupa i metropolita Chicaga

Dosadašnji biskup Spokanea u Sjedinjenim Američkim Državama mons. Blase J. Chupich, hrvatskog podrijetla, imenovan je 20. rujna za nadbiskupa i metropolita Chicaga. Požeški biskup Antun Škvorčević uputio mu je čestitku sljedećeg sadržaja: „Veoma sam se obradovao Vašem imenovanju za nadbiskupa i metropolita Chicaga. Želio bih Vam izraziti svoju iskrenu i bratsku čestitku za povjerenje koje Vam je iskazao papa Franjo.
Za vrijeme Vašeg posjeta Požegi koncem mjeseca ožujka ove godine zajedno s dr. Declanom Murphyjem bio sam impresioniran Vašom osobom, napose načinom na koji ste postavljali različita pitanja i probleme. Složili smo se oko toga kako se Crkva ne bi trebala boriti protiv suvremene kulture, nego je evangelizirati. Radostan sam što će Vaš odmjeren i mudar glas biti sada snažniji s katedre Crkve Chicaga.
Vaše teško, ali dragocjeno poslanje nadbiskupa i metropolita Chicaga pratim svojom molitvom u nadi ponovnog viđenja u domovini Vaših predaka i u Požegi.
U bratskoj blizini i sa srdačnim pozdravima u Gospodinu”.
(IKA)