U samostanu u Caserosu gdje je za svog boravka u Argentini dvanaest godina boravila blaženica, živa je uspomena na nju. Kompleks koji obuhvaća samostan u kojem je smještena uprava provincije, kuća odgoja, kolegij s vrtićem, osnovnom i srednjom školom koji vode Kćeri Milosrđa 2013. je obogaćen i Muzejom bl. Marije Petković

Blagdan bl. Marije Propetog Isusa Petković Kćeri Milosrđa argentinske provincije Presvetog Srca Isusova proslavile su početkom srpnja u samostanu i kolegiju ‘Krist Kralj’ u Caserosu, Buenos Aires. Euharistijsko slavlje predvodio je kapelan Horacio Ceferino Luna. Uz sestre, na misi je sudjelovalo oko 150 vjernika.
Misija koju je započela Majka Utemeljiteljica nastavlja se i danas preko njezinih sestara u raznim dijelovima svijeta, rekao je, te u ozračju proslave dvjesto godina nezavisnosti Argentine koja se slavi ove godine, podsjetio kako je u tu povijest utkala i Družba.
U samostanu u Caserosu gdje je za svog boravka u Argentini dvanaest godina boravila blaženica, živa je uspomena na nju. Kompleks koji obuhvaća samostan u kojem je smještena uprava provincije, kuća odgoja, kolegij s vrtićem, osnovnom i srednjom školom koji vode Kćeri Milosrđa u prosincu 2013. obogaćen je i Muzejom bl. Marije Petković za koji se zamisao rodila u doba pokretanja postupka za proglašenje blaženom, 1989. godine.
(www.croexpress.eu)