U bazilici Navještenja u Nazaretu za trajnog đakona zaređen je fra Siniša Srebrenović, OFM, član Hrvatske provincije svetih Ćirila i Metoda iz Zagreba

U bazilici Navještenja u Nazaretu u nedjelju, 8. veljače za trajnog đakona zaređen je fra Siniša Srebrenović, OFM, član Hrvatske provincije svetih Ćirila i Metoda iz Zagreba.
Zareditelj i preslavitelj misnog slavlja bio je kardinal Lorenzo Baldisseri, generalni tajnik Biskupske sinode, koji je u istom misnom slavlju zaredio za đakona fra Davida Greniera, OFM, iz Kanade, a fra Tomasza Franciszeka Dubiela, OFM, iz Poljske za prezbitera.
Fra Siniša rodom je iz Bjelovara i svoj vjernički hod započeo je u franjevačkoj župi sv. Antuna Padovanskog u Bjelovaru. Nakon završene redovničke formacije, fra Siniša preuzima službu sakristana u crkvi Sv. Franje na zagrebačkom Kaptolu. Od svoga dolaska u Svetu zemlju pa sve do danas je na službi u Nazaretu kao glavni sakristan. Fra Sinišu su u njegovoj odluci podržali i njegovi najbliži iz obitelji, posebno majka Ruža koja je doputovala u Nazaret zajedno sa fra Draganom Grizeljom i fra Dragom Raškovićem.
(Laudato-hr)