Hvarski biskup Slobodan Štambuk sudjelovao je u otkrivanju biste Hvaraninu Ivanu Vučetiću (1858. – 1925.), hrvatskome izumitelju daktiloskopije, koja je postavljena u parku nedaleko Trga sv. Stjepana

Uz proslavu sv. Prošpera, suzaštitnika Hvara i Hvarske biskupije, koji se u katedralnoj župi sv. Stjepana I., pape i mučenika slavila 10. svibnja, hvarski biskup Slobodan Štambuk sudjelovao je u prijepodnevnome programu otkrivanja biste Hvaraninu Ivanu Vučetiću (1858. – 1925.), hrvatskome izumitelju daktiloskopije, koja je postavljena u parku nedaleko Trga sv. Stjepana.
Spomenik uglednome Hvaraninu, koji je s 26 godina emigrirao u Argentinu, izradio je franjevac fra Joakim Jaki Gregov iz samostana Gospe od milosti u Hvaru. U kratkomu programu nastupila je hvarska Gradska glazba pod ravnanjem maestra Tomija Domančića. Pozdravljajući okupljene sudionike, hvarski gradonačelnik Rino Budrović izrazio je zadovoljstvo zbog činjenice da je grad Hvar, osim spomen-ploče istaknutomu Hvaraninu na njegovoj rodnoj kući, dobio i njegovu bistu u središtu grada.
Uime hvarskih građana gradonačelnik Budrović posebno je zahvalio franjevcu fra Joakimu Jaki Gregovu na njegovu ostvarenju biste znamenitome sugrađaninu. Uz biskupa Štambuka, koji slavi 25. obljetnicu biskupske službe, programu su nazočili autor biste i hvarski župnik Mili Plenković.
(IKA)