Biskup Željeznog novi je predstavnik Austrijske biskupske konferencije u Vijeću biskupskih konferencija zemalja EU (COMECE) sa sjedištem u Bruxellesu 

Biskup Željeznog Egidije Živković novi je predstavnik Austrijske biskupske konferencije u Vijeću biskupskih konferencija zemalja EU (COMECE) sa sjedištem u Bruxellesu.
– Zauzimat će se za socijalni model poduzetništva u Europi. Crkva treba dati protumodel u svijetu prihvaćenom “modelu bezuvjetnoga gospodarskog rasta i neograničenog iskorištavanja duše, tijela i prirodnog svijeta, ističe biskup Živković u priopćenju objavljenom 9. ožujka.
Biskup Željeznog će ubuduće zajedno s ostalim biskupima COMECE-a pratiti i analizirati aktualne političke procese u Europskoj uniji, kako bi Crkva ostala svjesna aktualnog razvoja politike i zakonodavstva EU. Zahvaljujući redovitom aktivnom dijalogu između predstavnika sadašnjih 26 biskupskih konferencija u EU i institucija EU-a, u dosadašnjem procesu europskih integracija mogao se osjetiti sustav vjerskih vrednota.
(IKA)