U crkvi Sv. Franje Asiškog u Koblenzu, gdje se redovito okuplja hrvatska zajednica na misu, biskup je 3. listopada podijelio sakrament potvrde dvadesetorici mladih vjernika. Uz biskupa i vlč. Zadravca, koncelebrirali su voditelj HKM u Hagenu Damir Kovačić te svećenici iz dekanata

Varaždinski biskup Josip Mrzljak pohodio je od 2. do 5. listopada Hrvatsku katoličku misiju u Koblenzu u biskupiji Trier, na poziv voditelja misije Stjepana Zadravca, svećenika Varaždinske biskupije.
U crkvi Sv. Franje Asiškog u Koblenzu, gdje se redovito okuplja hrvatska zajednica na misu, biskup je 3. listopada podijelio sakrament potvrde dvadesetorici mladih vjernika. Uz biskupa i vlč. Zadravca, koncelebrirali su voditelj HKM u Hagenu Damir Kovačić te svećenici iz dekanata.
Varaždinski biskup je 4. listopada predvodio misno slavlje u kojem se Misija spomenula 45. obljetnice postojanja. HKM Koblenz u biskupiji Trier osnovana je 1. lipnja 1970., a prvi voditelj misije bio je vlč. Vjekoslav Ivanović, kojega je na tu službu poslala Skopska biskupija. Službu voditelja misije 1. listopada 1971. preuzeo je mons. Alojzije Petrović, koji je na toj službi bio do 1. prosinca 2004. Nakon odlaska mons. Petrovića u mirovinu na mjesto voditelja misije 1. prosinca 2004. dolazi vlč. Tin Šipoš, koji 26. kolovoza 2007. odlazi u Kartuzijanski samostan u Marienau. Nakon vlč. Šipoša na mjesto voditelja misije dolazi vlč. Stjepan Zadravec.
Pred sam kraj pohoda biskup se susreo i sa članovima predsjedništva “Kruga prijatelja Koblenz-Varaždin”, dr. Friedhelmom Pieperom te dr. Mirom Jozić-Habjanec u vinskom vrtu Tonija Reifa, čije vino već dugi niz godina povezuje dva grada. Dr. Pieper, inače istaknuti njemački političar i veliki prijatelj grada Varaždina, izrazio je zadovoljstvo zbog posjeta varaždinskog biskupa. Upoznao je biskupa s osnovnim odrednicama “Kruga prijatelja Koblenz-Varaždin” te kratko predstavio povijest i s biskupom govorio o mogućnostima buduće suradnje grada Koblenza i Varaždinske biskupije, koja svoje središte ima upravo u Varaždinu.
(IKA)