Tijekom pohoda šibenski biskup susreo se s rektorom msgr. Jurom Bogdanom, vicerektorom vlč. Markom Đurinom i duhovnikom o. Mihàly Szentmàrtonijem, SJ. Susreo se i sa sestrama milosrdnicama koje kroz devedeset godina vode domaćinske poslove u Zavodu

Šibenski biskup msgr. Ante Ivas, predsjednik Biskupske komisije za Papinski hrvatski Zavod sv. Jeronima u ak. godini 2013./2014., u ime svih hrvatskih biskupa boravio je u Zavodu od 24. do 31. ožujka o.g. na redovitoj godišnjoj vizitaciji.
Tijekom pohoda, msgr. Ivas susreo se sa svakim svećenikom studentom kako bi se upoznao sa svim dimenzijama života i djelovanja Zavoda. Biskup vizitator susreo se i s odgovornima za život u Zavodu: rektorom msgr. Jurom Bogdanom, vicerektorom vlč. Markom Đurinom i duhovnikom o. Mihàly Szentmàrtonijem, SJ. Susreo se također i sa sestrama milosrdnicama koje s velikom pažnjom i ljubavlju kroz devedeset godina, (od listopada 1924. godine) vode domaćinske poslove u Zavodu i brinu se o crkvi Sv. Jeronima. Svi su biskupa vizitatora izvijestili o svome radu i djelovanju u Zavodu.
Ovu akademsku godinu 2013./2014. Zavod je započeo s 24 svećenika studenta. Tijekom godine jedan od njih (vlč. mr. Ivan Vrbicky, psihologija) je završio studij i vratio se u svoju požešku biskupiju. Drugi, vlč. Marko Đurin, svećenik Varaždinske biskupije imenovan je vicerektorom Zavoda i crkve sv. Jeronima. Zajedno s njim u Zavodu trenutno borave 23 svećenika studenta.
Biskup Ivas predvodio je 28. ožujka u zavodskoj kapeli Presvetog Srca Isusova koncelebrirano misno slavlje. Biskup je istoga dana održao i zajednički susret sa svećenicima studentima i vodstvom Zavoda.

Opširnije