Autor će se likovnoj publici u Beču predstaviti svojim slikarskim ciklusom “Povratak tigra”. Riječ je o više od pedesetak slika u tehnici ulja na kartonu, formata 70 x 50 cm, nastalih na temu Bilosnićeve već svjetski poznate zbirke pjesama „Tigar”

Izložba “Povratak tigra” Tomislava Marijana Bilosnića bit će otvorena u Hrvatskom centru Beč – Kroatisches zentrum u Beču 5. studenoga. Izložba pod pokroviteljstvom Veleposlanstva RH u Austriji, realizira se u organizaciji Hrvatskog centra i Matice hrvatske u Austriji, te Hrvatskog društva likovnih umjetnika Zadar i Međunarodnih književnih susreta u Koljnofu (Kópháza) u Mađarskoj.
Bilosnić će se likovnoj publici u Beču predstaviti svojim slikarskim ciklusom “Povratak tigra”. Riječ je o više od pedesetak slika u tehnici ulja na kartonu, formata 70 x 50 cm, nastalih na temu Bilosnićeve već svjetski poznate zbirke pjesama „Tigar”, prevedena na engleski, španjolski, talijanski, njemački, makedonski, albanski, romski, slovenski, rumunjski i romski jezik, te djelomično na bugarski, portugalski i mađarski jezik, kao i gradišćanskohrvatski.
O umjetničkom radu i djelu autora govorit će dr. sc. Igor Šipić, a bit će predstavljena i Šipićeva knjiga “Vulkan na sudbini života”, umjetnički portret Tomislava Marijana Bilosnića. Izložbu “Povratak tigra” otvorit će dr. sc. Zdenka Webwer, opunomoćeni ministar RH.
U glazbenom dijelu otvaranja sudjelovat će “Dubrovački kavaljeri”, dok će u književnom dijelu večeri, uz Bilosnića i Šipića, nastupiti i književnici Božica Brkan, Đuro Vidmarović, Robert Mlinarec, Božidar Glavina, Denis Peričić, Marko Gregur, Nikša Krpetić i Darko Pero Pernjak.
Izložba će u Beču će biti otvorena od 5. do 19. studenoga, kada će biti prenijeta u Koljnof (Kópháza) u Mađarsku.
(www.antenazadar.hr)