U organizaciji Hrvatskog društva Istra iz Pirana, 20. prosinca organizirana je Bila noć Hajduka. Društvo se još ovog ljeta učlanilo u Društvo prijatelja Hajduka čime je steklo pravo organizirati Bilu noć i to su učinili prvi put nakon 25 godina

Kako kaže predsjednik društva Joso Begić, na taj složeni zadatak su se odlučili zbog velikog broja navijača i poklonika Bilih. Fešta je održana u restoranu Tomi u Portorožu gdje su u zabavnom dijelu programa nastupili klapa Bevanda i DJ Dadi.
U ime HMI pridružila se Branka Bezić Filipović sa svojom knjigom Veterani Hajduka a također je pozdravila nazočne i u ime Marina Brbića predsjednika Hajduka. Slaven Luštica, sin igrača i trenera Slavka Luštice poslao je paket knjiga o svom ocu čija je biografija objavljena pod naslovom Hajdukova 71. autora Maria Garbera. Nazočnima se uz Josu Begića obratio i Ivan Mamić najstariji Hajdukov navijač u Piranskom zaljevu. Večer je završila plesom, koji je uslijedio nakon rezanja torte.
Osim što je uspjelo organizirati ovu veliku manifestaciju, Hrvatsko društvo Istra – Piran, koje je osnovano 1997. godine, uz nogomet njeguje tenis i folklor i naročitu pažnju posvećuje Splitskom i Istarskom plesu. U okviru društva djeluje i, već spomenuta, muška klapa Bevanda.
S obzirom na to da je Bila noć uspjela okupiti dovoljno publike, vjerujemo da je to ohrabrenje društvu da krene dalje s organizacijom sličnih programa a i da ostvari ostale svoje planove vezane za folklor i sport.

Tekst: Branka Bezić Filipović