TDM 2014 ujedno je i pilot-projekt Tour de CroActive strategije razvoja aktivnog turizma RH

TransDinara maraton međunarodna je brdsko-biciklistička trodnevna (etapna) utrka kojoj je cilj okupiti bicikliste profesionalce i rekreativce iz Hrvatske i regije.
– Ovaj projekt prilika je za promociju planina Kamešnice i Dinare kao područja idealnog za mnoge oblike sporta i rekreacije, a gradova i mjesta u podnožju kao turistički iznimno vrijednih područja prepunih izvornosti i bogate povijesti. Organizator TransDinara maratona je biciklistički klub „Timun“ iz Splita te predstavlja pilot projekt velikog strateškog projekta Tour de CroActive, a koji je dio nacionale strategije razvoja turizma te strategije HGSS za razdoblje 2014-2020. Posljednje, ali svakako ne i najmanje bitno, odavanje je počasti i prisjećanje na veličinu žrtve koju su pripadnici Oružanih snaga RH podnijeli na području ovih planina – području od iznimne vojne važnosti u Domovinskom ratu i u akciji Oluja- kažu organizatori.
Organizator BK Timun iz Splita u suradnji sa Hrvatskom gorskom službom spašavanja osiguravao je ovaj rujanski nezaboravni doživljaj posljednje prave divljine u regiji, divljine koja se krije 50-ak kilometara od prenapučenih plaža Dalmacije, dok su se gradovi Trilj, Sinj, Vrlika i Knin brinuli za gostoprimstvo i smještaj izmorenih natjecatelja.
TDM 2014 ujedno je i pilot-projekt Tour de CroActive strategije razvoja aktivnog turizma RH, što potvrđuje njegovu ozbiljnost i kvalitetu. Natjecatelji su mogli nastupati u dvije individualne (muška i ženska) i tri dvočlane timske (muški/ženske/mix) kategorije.
Avantura je počela u gradu Trilju, a prijave i sve informacije bile su dostupne na službenoj stranici maratona i na Facebook stranici za manje službene stvari.

Ovogodišnji pobjednici TransDinare 2014

Individualna kategorija:
(m) Wouter Cleppe, Belgija, 9h52’07
(ž) Corrine Overney, Švicarska, 12h49’54

Timovi:
(m) Tim Luma: Luka Šopić, Marko Fržop, Hrvatska, 10h32’32
(mix) Urimat Race Tim: Jule Waligor, Marc Philipp Paul Prins, Njemačka, 11h55’44

Doznajte više TransDinara – hrvatski Cape Epic