Župnik Zagorja i Modruša dr. Željko Blagus uručio joj je priznanje i nagradu za materijalnu pomoć koju je HBZ prošle godine dala župi pri sanaciji župne crkve, odnosno uništenog krovišta. Osim toga, priznanje je uručio i za Franju Bertovića, dopredsjednika Zajednice u Sjevernoj Americi

U nedjelju, 6. ožujka u župnoj crkvi Sv. Jurja mučenika u Zagorju Ogulinskom na jutarnjoj misi uz domaće vjernike sudjelovala je i kćer donedavnoga višegodišnjeg predsjednika Hrvatske bratske zajednice iz Pittsburgha Bernarda Luketicha, podrijetlom iz Zagorja Ogulinskog, Bernardette Luketich Sikaras. To je bila prilika da joj domaći župnik Zagorja i Modruša dr. Željko Blagus uruči priznanje i nagradu za materijalnu pomoć koju je Hrvatska bratska zajednica prošle godine dala župi pri sanaciji župne crkve, odnosno uništenog krovišta. Osim toga, priznanje je uručio i za Franju Bertovića, dopredsjednika HBZ-a u Sjevernoj Americi. Uz Bernardette Luketich, koja je glavna tajnica Hrvatske bratske zajednice, nazočila je i Mirjana Piskulić, voditeljica odjela za informiranje iseljeništva pri Hrvatskoj matici iseljenika kao i čelnici Odsjeka 2001. iz Ogulina.
Nakon što je dobila priznanje, Luketich je pozdravila sve Zagorce i ogulinske članove HBZ-a uime novog predsjednika HBZ-a Edwarda W. Paze, te izrazila žaljenje da je u svom trinaestom posjetu prvi puta u Zagorje došla bez oca Bernarda kojemu je taj kraj posebno značio.
(IKA)