Ivana Krolo (7.razred), Terezija Budimir (5. razred), Marija Vujević ( 4. razred) i Filip Bajić (3. razred) su najbolji su u ovogodišnjem natjecanju čitanja Hrvatske nastave u Berlinu

U subotu, 20. veljače je u prostorijama Hrvatske zajednice Berlin održano natjecanje učenika Hrvatske nastave u čitanju. Na natjecanju u čitanju na hrvatskom jeziku sudjelovalo je dvadesetak dječaka i djevojčica trećeg, četvrtog, petog, šestog i sedmog razreda. Čitali su tekstove: Sanje Pilić ( „Glava“, „Nema vremena“ i „Škola smijanja“), Zorana Pongrašića, („Mama je kriva za sve“) i Ante Gardaša ( „Filip, dječak bez imena“).
U čitanju su ih podržali njihovi roditelji i učitelji Gordana Kešina, Mladen Balent i Ela Tončić , a posebno i žiri u sastavu, Slavica Kljajić, novinarka, Ivanka Vilović, prof. hrvatskog jezika te Sonja Breljak, urednica portala Hrvatski glas Berlion.

Čitali su: (6.i 7. razredi) Tomislav Kopilović, Ivan Krolo, Mario Mlinar, Ivana Vujević; potom (peti razred): Terezija Budimir, Maria Ćubela, Ivan belin natjecanjeKlišanin i Ivan Škaro; zatim (4.razred) Annalena L. Jakupčević, Antonio Ličanin, Maya Morgenstern, Marija Vujević i Tatjana Weber te (3.razred) Filip Bajić, Patricia Jerat, Noah Pervan i Ana-Marija Šimić. Sva djeca su dobila darove iz ruku učitelja, svima je izrečeno priznanje i pohvale čitanju i trudu.

Više