Osam učenika Hrvatske nastave Berlin u pratnji učiteljice Marine Maganić Buljan boravi ovih dana u višednevnom posjetu Osijeku. Domaćini su im učenici i učitelji Osnovne škole Retfala koji su nedavno posjetili Berlin 

Osam učenika Hrvatske nastave Berlin u pratnji učiteljice Marine Maganić Buljan boravi ovih dana u višednevnom posjetu Osijeku.
Domaćini su im učenici i učitelji Osnovne škole Retfala koji su nedavno posjetili Berlin te bili gosti u domovima djece, polaznika Hrvatske nastave i njihovih roditelja.
Tom prigodom je u Berlinu sklopljeno dosta prijateljstava, pa je ova uzvratna posjeta mališana iz Berlina Osijeku i Hrvatskoj, baš fina prilika za još bolje povezivanje djece i obitelji, kao i upoznavanje zemlje porijekla njihovih roditelja.
Za boravka u Osijeku, učenici iz Berlina će pobliže upoznati Osijek, družiti se s vršnjacima, sudjelovati u nastavi u školi Retfala a potom i posjetiti Vukovar, Đakovo, Kopački rit …a u povratku i Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske.
(Hrvatski glas Berlin)