Dr. sc. Gordan Grlić Radman nedavno se susreo s predstavnicima hrvatskih društava i udruga, Hrvatske nastave te Hrvatske katoličke misije u Berlinu

Nakon što je 16. listopada stupio na dužnost novog veleposlanika RH u Saveznoj Republici Njemačkoj, dr. sc. Gordan Grlić Radman nedavno je uputio i poziv za susret predstavnicima hrvatskih društava i udruga, Hrvatske nastave te Hrvatske katoličke misije u Berlinu.
Susretu u veleposlanstvu RH odazvali su se predstavnici Hrvatske kulturno-umjetničke i sportske zajednice Berlin, Zavičajnog kluba „Brođani“ Berlin, Ogranka HDZ-a „Stjepan Radić“, Zavičajnog kluba „Tijarica Berlin Brandenburg“, Hrvatskog svjetskog kongresa Njemačke, AMAC-a Njemačke, potom učitelji Hrvatske nastave Berlin te predstavnici HKM Berlin, župnik, predsjednica Župnog vijeća te dopredsjednik netom osnovane Udruge HKM Berlin kao i predstavnici medija.
Veleposlanik Grlić Radman zahvalio im je na dolasku te iznio nekoliko osnovnih načela kojih se pridržava u svom diplomatskom radu.
Najavio je i održavanje Božićnog koncerta, 3. prosinca, mogući posjet tajnika Državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zvonka Milasa na proljeće, a s početkom iduće godine možda i premijera Plenkovića, kao i posjet Steinmaiera Hrvatskoj.
Tijekom susreta, dopredsjednica Brođana Elizabeta Kopić darovala je veleposlaniku monografiju „Brođana“.
Veleposlanik Grlić Radman je ovih dana uputio i pismo članovima Savjeta Vlade RH, predstavnicima udruga i hrvatskih katoličkih misija u Njemačkoj s pozivom na susret u Berlinu, 2. prosinca u 16.00 sati.
(Hrvatski glas Berin)