U prostorijama Hrvatske zajednice Berlin redovitu, godišnju skupštinu udruge otvorila je predsjednica Mira Kiš, kratkim pregledom događanja u tekućoj godini – zabavama, štandovima, sudjelovanjima

U prostorijama Hrvatske zajednice Berlin je 20. studenoga održana redovita, godišnja skupština udruge čije kontinuirano trajanje seže od početka 1984. godine. Skupštinu je otvorila predsjednica Mira Kiš, kratkim pregledom događanja u tekućoj godini – zabavama, štandovima, sudjelovanjima.

Hrvatska zajednica ima veliki, mali i srednji folklor, koji oba imaju po dvadeset članova. Na okupljanje djece i rad s njima u Zajednici su vrlo ponosni. O financijskoj situaciji govorila je rizničarka Nada Zovko. Na temu teškoća u djelovanju Zajednice bit će prigode razgovarati i s predstojnikom Državnog ureda za Hrvate izvan RH. Zvonko Milas će se 26. studenoga sastati s predstavnicima hrvatskih udruga u Berlinu u Veleposlanstvu RH, a u večernjim satima će biti i u prostorijama Zajednice, gdje HDZ ogranak Stjepan Radić u suradnji s Hrvatskom zajednicom, organizira Božićni domjenak.

Utjecaj i aktivni rad mlađe generacije nije uslijedio prema očekivanjima, doznalo se u raspravi.

– Dođite, priključite nam se, pomozite Upravnom odboru u radu, pomozite da Zajednice opstane, apelirala je predsjednica Mira Kiš na članstvo.
Zajednica poziva članstvo na tradicionalni turnir bele, 16. prosinca, Božićnu proslavu Zajednice, 17. prosinca i doček Nove godine.
(Hrvatski glas Berlin)