Predsjednik Ivan Bitunjac je pozdravio okupljene, a posebno župnika HKM Berlin fra Franu Čugura, veleposlanika RH u Njemačkoj Ranka Vilovića sa suprugom, zastupnika Josipa Juratovića i Stipu Puđu, urednika inozemnog izdanja Večernjeg lista iz Frankfurta

Dvorana u Gemeinschaftshaus Lichtenrade i kojoj „Brođani“ uvijek održavaju svoje zabave, bila je potpuno ispunjena. I to, pretežito mladim ljudima.
Za ovu prigodu je iz Slavonskog Broda došao Tamburaški sastav „Zora“. Bio je to njihov prvi nastup u Berlinu. I potpuno su ispunili očekivanja domaćina. Ovaj sastav postoji od 1997. godine. Imaju snimljen nosač zvuka naslova „Mangupi iz Broda“. Članovi benda su: Luka Barišić, Vladimir Lazarić, Vjekoslav i Ivan Matošević, Krunoslav Mišković, Marko Pudić i Boris Tomakić.
Na početku službenog programa, domaćini su uz pratnju tamburaša prošli kroz dvoranu do pozornice, pjevajući „Slavonijo, u srcu te nosim“. Potom se program odvijao s pozornice.
Predsjednik Brođana Ivan Bitunjac je ovom prigodom pozdravio sve a posebno župnika HKM Berlin fra Franu Čugura, veleposlanika RH u Njemačkoj Ranka Vilovića sa suprugom te Josipa Juratovića., zastupnika u njemačkom parlamentu. Pozdravljen je i Stipe Puđa, koji je stigao iz Frankfurta, urednik inozemnog izdanja Večernjeg lista, čiju su nagradu Domovnica 2015. dobili Brođani. Zahvala je, osim Večernjeg lista, stigla i druge medijske pokrovitelje ove manifestacije, Berlinski magazin, časopis Fenix i Hrvatski glas Berlin.
Tijekom zabave, kojoj je nazočilo više od 300 posjetitelja, podij za ples je bio stalno ispunjen.
Brođani mogu biti ponosni na svoj rad, na organizaciju zabava i na ljude koje okupljaju, na svoje nesebično, skoro 25 godina dugo, humanitarno djelovanje.
(Hrvatski glas Berlin)