Hrvatska kulturno-umjetnička i sportska zajednica Berlin e. V. poziva na proslavu na kojoj će goste zabavljati vokalni sastav Plamen, a plesom i pjesmom se predstaviti folkloraši zajednice

U subotu, 27. lipnja Hrvatska kulturno-umjetnička i sportska zajednica Berlin e. V, u svojim prostorijama u Karl-Marx Straße 204-206 u berlinskoj općini Neukölln, u 20.00 sati, prigodnim programom obilježava Dan državnosti Republike Hrvatske. Goste će zabavljati vokalni sastav Plamen, a plesom i pjesmom će se predstaviti i članovi folklornog sastava zajednice.
– Od srca vas pozivamo da dođete i da skupa proslavimo taj veliki dan. Budite s nama, poručuje predsjednica Hrvatske zajednice, Mira Kiš.
U Berlinu je 18. lipnja održan prijem povodom Dana državnosti Republike Hrvatskeu predstavništvu Baden-Württemberga pri Saveznoj vladi na kojem je sudjelovalo oko 400 gostiju. Na prijemu u Predstavništvu Baden-Württemberga pri Saveznoj vladi sudjelovalo je oko 400 gostiju. Osim predstavnika Bundestaga, saveznih ministarstava, grada Berlina, medija i diplomatskog zbora, proslavi hrvatskog nacionalnog dana odazvali su se u posebno velikom broju članovi hrvatske zajednice u Berlinu i čitavoj Njemačkoj. Nazočnima se u ime Veleposlanstva Republike Hrvatske u Berlinu obratio veleposlanik Ranko Vilović, u ime Savezne vlade Savezne Republike Njemačke JoachimBleicker, izaslanik u Ministarstvu vanjskih poslova za odnose s državama članicama EU, te u ime Predstavništva Baden-Württembergadr. Claus-Peter Clostermeyer.
(Hrvatski glas Berlin i de.mfa.hr)