Hrvatski producent postao je ravnatelj dvaju kazališta u londonskoj četvrti Sutton, Secombe Theatre od 400 mjesta i Charles Cryer Studio Theatre od 100 mjesta. Juraić živi u Londonu od 2009. gdje je prvo radio kao izvršni producent u kazalištima u sjevernom Londonu, a potom bio producent kazališne kompanije Just a Must, koju je osnovao zajedno s redateljicom Vandom Butković

Hrvatski producent Berislav Juraić postao je ravnatelj dvaju kazališta u londonskoj četvrti Sutton, Secombe Theatre od 400 mjesta i Charles Cryer Studio Theatre od 100 mjesta. Dosad su ova kazališta bila pod upravom lokalnih vlasti, koje su zbog proračunskih rezova odlučile zatvoriti kazališta ako ne pronađu odgovarajući menadžment ili organizaciju koja bi ih preuzela.
Nakon četveromjesečnog postupka i dva kruga natječaja na sjednici općinskog vijeća održanoj 15. siječnja 2015. jednoglasno je izglasan prijedlog da producent Berislav Juraić i kazališna umjetnica Micha Colombo iz Sutton Theatres Trusta preuzmu vodstvo kazališta na razdoblje od deset godina počevši od 1. travnja 2015. Tijekom rasprave vijećnici su pohvalili njihov strateški plan zbog inovativnog programa i društveno odgovornog djelovanja, kao i njihov marketinški, kadrovski i financijski plan.
Povodom preuzimanja kazališta Berislav Juraić izjavio je: „Zahvaljujem se lokalnim vlastima što su nam omogućile spasiti kazališta u ovim teškim vremenima za umjetnost. Vjerujem da će proces preuzimanja proći glatko kako bismo im osigurali najbolju moguću budućnost. Naša namjera je na postojeći program lokalnih skupina dodati kvalitetan profesionalni program koji će uključivati klasike i suvremene tekstove, ples te novi cirkus. Danas započinjemo s pripremama za našu prvu sezonu koja će započeti u listopadu 2015. Nadam se da ću imati prilike surađivati i s hrvatskim umjetnicima.“
Secombe Theatre i Charles Cryer Studio Theatre su se prošle godine našli na popisu kazališta pod rizikom, kojeg objavljuje Theatres Trust, nacionalno savjetodavno tijelo za kazališta Ujedinjenog Kraljevstva, zbog odluke da se kazališta zatvore. Berislav Juraić živi u Londonu od 2009. gdje je prvo radio kao izvršni producent u kazalištima u sjevernom Londonu, a potom bio producent kazališne kompanije Just a Must, koju je osnovao zajedno s redateljicom Vandom Butković. Ova družina je u protekle tri godine polučila veliki uspjeh u Velikoj Britaniji s postdramskim tekstovima europskih autora poput Nobelovke Elfriede Jelinek, austrijskog pisca Wernera Schwaba i hrvatske dramatičarke Ivane Sajko. Družina će sada biti integrirana u program Charles Cryer Studio Theatre.
(Culturenet.hr)