Debitantski film Dubravke Turić ‘Belladonna’ uvršten je u međunarodnu konkurenciju kratkometražnih filmova prestižnog Sundance Film Festivala , jedne od najznačajnijih smotri nezavisnog filma u SAD-u koju je 1984. godine osnovao Robert Redford

Debitantski film Dubravke Turić ‘Belladonna’ snimljen u produkciji Spiritus movensa uvršten je u međunarodnu konkurenciju kratkometražnih filmova prestižnog Sundance Film Festivala, jedne od najznačajnijih smotri nezavisnog filma u SAD-u koju je 1984. godine osnovao Robert Redford.
Sundance Film Festival održava se od 21. do 31. siječnja u Park Cityju u saveznoj američkoj državi Utah. Ove je godine na festival prijavljeno 8.712 kratkometražnih filmova, a izabrano je njih 72 u kategorijama igranog, dokumentarnog i animiranog kratkometražnog filma.
Belladonna‘ je kratkometražni film o trima različitim ženama koje se susreću u oftamološkoj klinici gdje, potpuno neočekivano, doživljavaju trenutak bliskosti. Glavne uloge tumače Aleksandra Naumov i Nada Đurevska, a ostale igraju Lana Barić, Dražen Kühn i Anita Matković. Producentica filma je Zdenka Gold iz produkcijske kuće Spiritus movens, za promociju i plasman zadužena je Ivana Ivišić iz tvrtke za promociju i distribuciju Everything Works, direktor fotografije je Branko Linta, Dubravka Turić ujedno je i scenaristica i montažerka filma, autorica dizajna zvuka je Dubravka Premar, snimanje tona odradio je Hrvoje Petek, scenografkinja je Željka Burić, kostimografkinja Morana Starčević, a autorica maske Snježana Gorup. Film je sufinancirao Hrvatski audiovizualni centar.
Podsjetimo, ‘Belladonna’ je ove godine proglašena najboljim kratkometražnim filmom u sekciji Horizonti, natjecateljskoj sekciji Međunarodnog filmskog festivala u Veneciji koja je posvećena otkrivanju novih kinematografskih trendova i redateljskih imena, a koja uključuje dugometražne i kratkometražne naslove.
(HAVC)