Nakon svjetske premijere na 62. Mostri, gdje je osvojila Zlatnog lava za najbolji kratkometražni film programa Horizonti, Belladonna je prikazana na nizu svjetskih festivala, poput onih u Sundanceu, Nashvilleu, Rotterdamu, Vilniusu…film Dubravke Turić dolazi u Australiju

Kratkometražni igrani film ‘Belladonna’ autorice Dubravke Turić uvršten je u natjecateljski program kratkometražnih filmova Međunarodnog filmskog festivala u Melbourneu, čije se 65. izdanje odvija od 28. srpnja do 14. kolovoza. U program Međunarodna panorama uvrštene su i dvije hrvatske manjinske koprodukcije: dugometražni filmovi ‘Sieranevada’ Cristija Puija i ‘Dobra žena’ Mirjane Karanović.
Nakon svjetske premijere na 62. Mostri, gdje je osvojila Zlatnog lava za najbolji kratkometražni film programa Horizonti, Belladonna je prikazana na nizu svjetskih festivala, poput onih u Sundanceu, Nashvilleu, Rotterdamu, Vilniusu… Film govori o trima različitim ženama koje se susreću u oftamološkoj klinici gdje, potpuno neočekivano, doživljavaju trenutak bliskosti. Dubravka Turić osim režije potpisuje scenarij i montažu, direktor fotografije je Branko Linta, glavne uloge tumače Aleksandra Naumov i Nada Đurevska, a ostale igraju Lana Barić, Dražen Kühn i Anita Matković. Producentica filma je Zdenka Gold iz produkcijske kuće Spiritus movens, a za promociju i plasman zadužena je Ivana Ivišić iz tvrtke za promociju i distribuciju Everything Works.
U programu Međunarodna panorama, koji prikazuje izabrane naslove s najvažnijih svjetskih festivala, prikazuju se manjinske koprodukcije Sieranevada Cristija Puija (hrvatski koproducent Spiritus movens) i Dobra žena Mirjane Karanović (hrvatski koproducent Nukleus Film). Podsjetimo, hrvatska publika film Dobra žena može pogledati u sklopu programa ‘Ljeto je u kinu’, koji u nezavisna kina dovodi naslove s netom završenog Pulskog filmskog festivala. Više detalja dostupno je na ovoj poveznici.
Međunarodni filmski festival u Melbourneu jedan je od najstarijih filmskih festivala na svijetu, a više informacija o ovogodišnjem izdanju saznajte na službenoj stranici festivala.
(culturenet.hr)