Najveći sajam knjiga u Austriji i ove godine nudi posebni program predstavljanja književnosti i kulture država srednje i jugoistočne Europe. Uz autore iz Bosne i Hercegovine, Bugarske, Makedonije, Srbije, Slovenije, Rumunjske na sajmu će se predstaviti hrvatski autor Marko Pogačar

Dugom književnom noći u Beču u srijedu navečer, 11. listopada počinje Međunarodni sajam knjiga “Buch Wien 2015” http://www.buchwien.at koji će okupiti tristotinjak izlagača i gotovo isto toliko autora iz Austrije i inozemstva, a na njemu će se predstaviti i hrvatski autor Marko Pogačar.
“Osmo izdanje Međunarodnog sajma knjiga s oko 300 izlagača i oko 450 priredbi dokaz je daljnjeg razvitka i velikog interesa za knjigu”, rekao je uoči večerašnjeg svečanog otvaranja sajma “Buch Wien” predsjednik Saveza austrijskih knjižara Benedikt Foeger. Dodao je da je sajam mjesto susreta i dogovora o suradnji autora knjiga, izdavača i knjižara, a i “mjesto susreta s vašim omiljenim autorima iz Austrije i inozemstva”.
Gost svečanog otvaranja bit će švicarski autor Adolf Muschg, a u Dugoj književnoj noći predstavit će najnovija djela škotska autorica Val McDermid, austrijski kabaretist Dirk Sterman i drugi.
Bogati sajamski program nudi oko 450 priredbi – čitanja, predstavljanja novih izdanja knjiga, rasprava, predavanja, razgovora s autorima, stručnih konferencija i seminara, performansa…
Najveći sajam knjiga u Austriji i ove godine nudi posebni program predstavljanja književnosti i kulture država srednje i jugoistočne Europe. Uz autore iz Bosne i Hercegovine, Bugarske, Makedonije, Srbije, Slovenije, Rumunjske na sajmu će se predstaviti hrvatski autor Marko Pogačar i to 13. i 14. studenoga sa zbirkom pjesama “Crna pokrajina”.
Bečki međunarodni sajam knjiga održava se na bečkom velesajmu do 15. studenoga, a organizatori očekuju oko 20 tisuća posjetitelja. Usporedno sa sajmom održava se i Književni tjedan koji publici nudi čitanja na različitim kulturnim lokacijama po čitavom gradu.
(Hina)