Koncert Frauen in der Musik der Romantik organizira Austrijsko-hrvatsko društvo u suradnji s Veleposlanstvom Republike Hrvatske u Austriji. Na programu su djela Luise Erdödy Lios, Dore Pejačević i Richarda Wagnera

Mezzosopranistica Sandra Wigh Hraščanec će u ponedjeljak, 14. studenog, u 19 sati, u Festsaali na trgu Karl-Borromäusplatz 3 u Beču održati koncert uz klavirsku pratnju pijanista Yu Chena, pod nazivom Frauen in der Musik der Romantik. Na programu su djela Luise Erdödy Lios, Dore Pejačević i Richarda Wagnera.

Luise Erdödy Lios bila je austrijska skladateljica, rođena u Beču, a kao mlada udovica udala se za grofa Rudolfa Erdödyja koji je imao dvorac u okolici Novog Marofa. Luisa Erdödy Lios ostala je zapamćena u Hrvatskoj po svom dobročiniteljstvu, dala je izgraditi bolnicu pored Novog Marofa, a nesebično je pomagala i crkve na području Varaždina i Novog Marofa. Sandra Hrašćanec će njene umjetničke pjesme po prvi put izvesti u Beču gdje se nisu izvodile od 1889. godine.

Koncert Sandre Hrašćanec Frauen in der Musik der Romantik organizira Austrijsko-hrvatsko društvo u suradnji s Veleposlanstvom Republike Hrvatske u Austriji.
(fenix-magazin.de)