Koncert su zajedno organizirali Austrijsko-hrvatsko društvo na čelu sa zastupnikom u austrijskom Parlamentu i bivšim austrijskim ministrom poljoprivrede Nikijem Berlakovićem, Matica Hrvatska i njena čelnica Željka Caparin i bečka podružnica HKD Napredak s novim predsjednikom Zoranom Iljkićem, u suradnji s Veleposlanstvom RH u Austriji i veleposlanicom dr. Vesnom Cvjetković

U prigodno okićenoj „Strauss“ dvorani Kursalona u Beču, u inozemstvu već etablirana hrvatska sopranistica Marija Vidović držala je 5. prosinca veličanstveni božićni koncert. Uz Mariju, za svečani predbožićni ugođaj i oduševljenje oko 400 gostiju i uzvanika u dupkom punoj dvorani pobrinuo se i sjajni Pjevački zbor iz Preloga, te austrijski kvartet „Vienna Strings“.

Na programu su bile hrvatske i strane božićne pjesme. Bila je to sjajna promocija, ne samo Hrvatske i njene bogate adventske i božićne glazbene baštine, nego i Međimurja i Grada Preloga, te hrvatskih glazbenika, koji Europom i svijetom promoviraju kulturu svoje domovine.

Koncert su zajedno organizirale tri hrvatske udruge iz Beča, Austrijsko-hrvatsko društvo na čelu sa zastupnikom u austrijskom Parlamentu i bivšim austrijskim ministrom poljoprivrede Nikijem Berlakovićem, Matica Hrvatska i njena čelnica Željka Caparin i bečka podružnica HKD Napredak s novim predsjednikom Zoranom Iljkićem, u suradnji s Veleposlanstvom RH u Austriji i veleposlanicom dr. Vesnom Cvjetković.

Goste, među kojima su bili predstavnici hrvatskog i austrijskog političkog, kulturnog, gospodarskog i diplomatskog života, uvodno je pozdravio ing. Niki Berlaković. Koncertu su bili nazočni, između ostalih, hrvatska veleposlanica u Austriji dr. Vesna Cvjetković, njen zamjenik Branimir Lončar i ostali predstavnici hrvatskog diplomatskog zbora u Beču, glavni direktor Kursalona Josip Šušnjara, koji već godinama nesebično pomaže bečke Hrvate, te predstavnici brojnih hrvatskih udruga u Austriji i gradišćanskih Hrvata.

Nakon koncerta svi nazočni su pozvani na božićni domjenak i hrvatske specijalitete, a za nastavak zabave zdušno se pobrinuo glazbeni sastav „AkroBiH“ iz Beča.

Fotogalerija

Tekst: Snježana Herek; Foto: Petar Tyran i Snježana Herek